Het CDA voldoet met een Jip en Janneke-versie van het verkiezingsprogramma aan een vraag van veel burgers. ‘Ook wij kregen in het verleden kritiek van burgers over verkiezingsprogramma’s die vol zitten met ambtelijk en politiek jargon.

Burgers zijn vaak niet bekend met bepaalde termen en haken bij het lezen van zo’n verkiezingsprogramma dan snel af. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en het verkiezingsprogramma schiet dan zijn doel voorbij’, legt lijsttrekker Henk Groothuis uit. ‘Wij willen dat jong en oud, laaggeschoold én hooggeschoold kennis kunnen nemen van onze plannen. Vandaar dat wij dit jaar twee versies hebben gemaakt: een gangbare versie en een zogenoemde Jip en Janneke-versie.’  

Om 15.00 uur wordt het verkiezingsprogramma overhandigd aan Maurits von Martels. Hij zal daarna kort het publiek vertellen over zijn eerste jaar als Kamerlid en zijn eigen succesvolle verkiezingscampagne. Na afloop is er een toast met een gepast drankje op een succesvolle campagne en kan men kennismaken met de kandidaat-raadsleden.