Keklik is als voorzitter van de Raad van Toezicht verbonden aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes en zet zich ook politiek actief in voor de aanpak van armoede onder kinderen.

De cheque vloeide voort uit een positieve ‘rest-opbrengst’, nadat de financiële afwikkeling van het grote koekhapevent in 2017 (Heel Deventer Hapt) was afgerond. Present was daaraan verbonden als het goede doel. De Junior Kamer vroeg Present om mee te denken hoe dit restbedrag te besteden, met daarbij nog steeds het doel ‘kinderen in armoede’ voor ogen. Samen werd ervoor gekozen om een bedrag aan Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes te schenken. Zij organiseren kinderfeestjes voor kinderen die dat anders niet kunnen vieren, zodat ze onbezorgd kunnen stralen.  

Met de opbrengst van Heel Deventer Hapt zijn er via Present inmiddels ook veel kinderen en ouders verblijd, doordat er al 28 kinderkamers zijn opgeknapt. Een opgefriste kamer, soms een nieuw bed of bureau, een andere kleur op de muur. Een nieuwe start voor ouders en kinderen! Wil je ook een bijdrage leveren aan het welzijn van kinderen in armoede door het opknappen van kinderkamers? Meld je aan via www.presentdeventer.nl/kinderkamer