PostNL is al enige tijd bezig met een landelijke reorganisatie, maar een woordvoerster laat weten dat Overijssel in ieder geval tot en met 2019 buiten schot blijft, zo meldt RTV Oost.

Al in 2016 werd aangekondigd dat 9.000 postbussen door heel Nederland weggehaald zouden worden. Het project van PostNL eindigt begin volgend jaar met als laatste provincie Noord-Holland. Precies één jaar geleden haalde PostNL bijna de helft van alle brievenbussen weg uit Overijssel omdat steeds minder brieven en kaarten verstuurd werden. Van de 1154 bleven er nog 695 over.

Minder post verstuurd 
Met de komst van het internet en social-media versturen we met z’n allen steeds minder post. Het aantal brieven daalt elk jaar met zo’n 10 procent. Genoeg reden voor PostNL om maatregelen te treffen en in 2017 bijna de helft van alle brievenbussen in deze provincie weg te halen.

Klachtenregen 
Vorig jaar regende het nog klachten in heel Overijssel, onder meer in Denekamp en Boerhaar. Deze klachten hebben in sommige gevallen geleid tot aanpassingen.

Teruggeplaatst 
Zo werd in Zwolle een brievenbus teruggeplaatst bij een zorginstelling, in Dedemsvaart is een brievenbus bij een flatgebouw met senioren en gehandicapte mensen behouden en na een groot aantal klachten is in Westerhaar een brievenbus teruggeplaatst.

PostNL laat weten dat in oktober 2017, een maand na de aankondiging, het aantal klachten het hoogst was. Hierna namen volgens de postbezorger de klachten geleidelijk af.

Overijssel buiten schot 
In Overijssel worden geen brievenbussen meer verwijderd, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten.

Het project van PostNL om het aantal brievenbussen te verminderen loopt tot zijn einde in 2019. Als laatste provincie is Noord-Holland aan de beurt.