Grote onrust donderdagavond aan de Tabakswal in Deventer. Een vechtpartij tussen zo’n vijftien tot twintig personen zou daarvan de oorzaak zijn. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht, zo meldt RTV Oost. 

De politie was met acht auto’s aanwezig om de rust in de straat terug te laten keren. Volgens buurtbewoners, die massaal naar buiten waren gekomen, zou het om een langslepende ruzie tussen twee families gaan. De twee partijen hadden volgens ooggetuigen stokken en stalen pijpen bij zich. 

Getrokken wapens 

Agenten droegen kogelwerende vesten, het is niet bekend of er daadwerkelijk geschoten is. Wel zou iemand een vuurwapen of iets wat daarop lijkt hebben laten zien. Buurtbewoners hebben het ook over een honkbalknuppel. De politie kan dat nog niet bevestigen. 

Een paar straten verderop haalden agenten met getrokken wapens een bestuurder uit zijn busje. De man is aangehouden. Waar hij van verdacht wordt, is niet bekend.  

Auto en voordeur gesloopt 

Ook stond er aan de Tabakswal een auto met een fors gehavende voorruit en een ingeslagen zijraam half op de weg geparkeerd. Bij een van de woningen waren de ramen van de voordeur ingeslagen.