Deventenaren konden dinsdag 25 september een kijkje nemen in een speciale “Mobile Media Lab”. Vanaf dit lab verzonden verschillende agenten meldingen van gebeurtenissen in Deventer. Het media lab bestond uit een aantal bureaus met laptops waar de aanwezige agenten hun berichten op Twitter, Instagram en Facebook konden plaatsen. De burgers konden een enquête invullen binnen in de truck zodat agenten voortaan beter in kunnen spelen op meldingen.

Er werden vragen gesteld als: Welk soort Social Media gebruikt u, hoe geeft u een melding door in bepaalde situaties en of er nog tips te geven zijn hoe de politie op dit moment handelt. Aan de hand van de antwoorden kijkt Politie Deventer hoe zij hun gebruik van Social Media kunnen verbeteren en welk platform zij het best kunnen gebruiken.

Met deze actie hoopt de politie ook de burgers alert te houden op inbraken. Zo plaatste ze deze schoenafdruk op de Brink, met de tekst: “Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn… Als u uw huis verlaat of even niet kunt opletten: sluit de ramen en deuren!”