Vanaf vrijdag 11 mei, aan het begin van de avond, verplaatsen cilinders met een snelheid van ongeveer 1,5 meter per uur de betonnen kolos van 4,8 miljoen kilo over een afstand van 30 meter. De verwachte aankomsttijd op de eindbestemming is zaterdag 12 mei halverwege de middag.

Geïnteresseerden kunnen op een tribune voor het Titus Brandsmahuis de bouwactiviteiten van dichtbij bekijken. Het Titus Brandsmahuis is bereikbaar via de Doornenburg en het Titus Brandsmaplein. Geïnteresseerden wordt aangeraden met de fiets of te voet te komen. Ook zijn de werkzaamheden via de webcam op www.prorail.nl/oostriklaan live te volgen.

Afsluiting

Tijdens de werkzaamheden is de Oostriklaan vanaf de rotonde bij de Leonard Springerlaan tot aan het Koggeschip afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gebruikmaken van het fietspad aan de oostzijde van de Oostriklaan. Autoverkeer naar het winkelcentrum Flora vanuit de richting Vijfhoek wordt met borden omgeleid via de Leonard Springerlaan, N348 en de N344.

Spoorwegovergang Holterweg

Omdat het spoor dit weekend is afgesloten, voert de provincie Overijssel in hetzelfde weekend werkzaamheden uit aan de hoofdrijbaan en de fietspaden nabij de spoorwegovergang Holterweg. Deze werkzaamheden vinden plaats tussen vrijdag 11 mei 06.30 uur en zondag 13 mei 22.00 uur. Meer informatie staat op wegwerkmeldingen.nl.

Treinverkeer gestremd

Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen op het traject tussen Deventer en Wierden. Actuele reisinformatie vindt u op www.ns.nl.