Keolis Nederland, voorheen Syntus, wil net als op de reguliere bussen ook de veiligheid van de buurtbus-chauffeurs waarborgen. Daarnaast zijn de nieuwe betaalvormen (zoals PIN en creditcard) sneller en efficiënter. Er hoeft geen geld meer gewisseld worden. Ook betekent deze betaalmogelijkheid extra gemak voor de reiziger. Pinnen is tegenwoordig een gangbare en graag gebruikte betaalmethode. 

De startdatum van de overgang naar alleen pinnen op de buurtbus verschilt per regio. De buurtbussen van Syntus Overijssel accepteren vanaf 17 februari 2019 geen contant geld meer. 

Keolis Nederland zorgt uiteraard voor alternatieven voor de vervanging van contant betalen. Reizigers kunnen nog steeds betalen met PIN en reizen met de OV-chipkaart in de buurtbussen. Ook voor de groep reizigers zonder pinpas treffen we extra maatregelen en bieden we alternatieven. Zo kunnen zij voorafgaand aan een rit een ticket kopen bij één van onze verkooppunten in de regio. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een OV-chipkaart aan te schaffen.