‘Piep zei de muis’ is een club die er voor alle kinderen die in hun omgeving of gezin stressvolle dingen meemaken. Het kan van alles zijn, bijvoorbeeld veel ruzies tussen ouders, een ouder die ziek is, een scheiding of schulden. Niet alleen voor problemen met volwassen, maar ook voor een broer/zus die met gedrag veel aandacht opeist.

Spelenderwijs leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven, het is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Ze knutselen, spelen en leren zo met hun emoties om te gaan. Met Piep gaan de kinderen in 14 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee maken. Soms heeft Piep dingen meegemaakt die niet zo leuk of spannend waren. Piep was toen een beetje verdrietig, bang of de andere keer juist weer heel blij. Door de kinderen met elkaar in een groep te zetten geeft het hun het gevoel dat ze niet de enige zijn.

Er zullen ook vijf bijeenkomsten voor de ouders zijn, waarin zij informatie krijgen over wat het voor het kind betekent, wat zij nodig hebben en wat de kinderen bij Piep leren. In de bijeenkomsten wordt ook besproken over voor jezelf zorgen als ouder, opvoedvaardigheden en de ruimte om gedachtes te wisselen met andere ouders.

 

Meer informatie over ‘Piep zei de muis’ is te vinden op de website – https://www.impluz.nl/cursussen/piep-zei-de-muis

Telefonisch of via de e-mail kan u ook om meer informatie vragen of aanmelden

  • telefonisch -0570-604900
  • e-mail – info@impluz.nl