“De overgang naar Go Ahead Eagles is zo’n vijf weken geleden tot stand gekomen”, zegt de 23-jarige Belg. “Go Ahead Eagles toonde interesse en vervolgens heb ik een heel goed gesprek met Kees van Wonderen en Paul Bosvelt gevoerd. De ambities van de club, de individuele ontwikkeling die spelers in Deventer doormaken, de speelwijze met druk naar voren en opbouwen van achteruit. Daar kreeg ik een erg goed gevoel bij. Het mondelinge akkoord was dus al gesloten vóórdat Go Ahead Eagles anderhalve week geleden naar de Eredivisie promoveerde.” 

Ondanks dat er voor zijn club TOP Oss niets meer op het spel stond, zorgde de slotdag van het seizoen daarom ook bij Philippe Rommens toch voor extra spanning. “De wedstrijd Excelsior – Go Ahead Eagles heb ik niet gevolgd, want zelf moest ik die avond met TOP Oss tegen Roda JC spelen. Maar eenmaal thuis in Veghel heb ik gelijk de televisie aangezet voor het laatste kwartier van De Graafschap – Helmond Sport. Ja, ik heb met de nodige spanning gekeken, want De Graafschap kreeg op het einde nog een aantal behoorlijke kansen. Ik was natuurlijk maar wat blij dat die ballen er niet ingingen.” 

En dus wacht ook voor Philippe Rommens komend seizoen een avontuur in de Eredivisie. “Heel speciaal om in de Eredivisie spelen. We zullen er met Go Ahead Eagles alles aan moeten doen om goed voor de dag te komen. Niet door alleen op de eigen helft terug te zakken, maar ook door van eigen kracht uit te gaan en met bravoure te spelen. Het zal zeker niet gemakkelijk worden, maar ik heb er een goed gevoel over.” 

Wel zal Philippe Rommens het op het middenveld van Go Ahead Eagles moeten stellen zonder zijn broer Olivier, met wie hij zowel bij Jong PSV als bij TOP Oss meerdere seizoenen samenspeelde. “Met mijn broer voel ik een speciale band op het veld. Met hem heb ik een connectie die ik met niemand anders heb. Van jongs af aan waren wij altijd al samen met een bal bezig. Wel zijn we twee totaal verschillende types. Olivier is iets agressiever in zijn spel en heeft veel wilskracht. Hij is technisch goed aan de bal, maar iets meer van het verdedigen en de bal afpakken. Ik heb een rustiger karakter en moet het meer van mijn creativiteit en traptechniek hebben. Olivier en ik vullen elkaar op het veld goed aan, dus mijn broer mag van mij altijd naar Go Ahead Eagles komen, haha. Maar zonder gekheid: het is ook wel goed voor onze ontwikkeling om ieder onze eigen weg te gaan.” 

Waar de voetballende wegen van de gebroeders Rommens komend seizoen scheiden, daar lopen de wegen van Philippe Rommens en Ragnar Oratmangoen in voetbaljaargang 2021/2022 weer parallel aan elkaar. Oratmangoen maakte gisteren de overstap van SC Cambuur naar Go Ahead Eagles en speelde in het seizoen 2018/2019 al samen met Philippe Rommens bij TOP Oss, waarmee ze destijds de play-offs haalden. “Maar na drie seizoenen bij TOP Oss stond ik open voor iets nieuws”, geeft Rommens aan. “Daarbij heb ik gekeken waar ik als speler het beste tot mijn recht kom en kwam ik tot de conclusie dat ik beter op mijn plaats ben in Nederland dan in België. Het Nederlandse voetbal past beter bij mij. In Nederland bouwen ze meer op, terwijl in België vaker de lange bal wordt gehanteerd. Dat ligt mij minder.” 

Philippe Rommens kijkt er naar uit om in het rood-geel mét publiek in De Adelaarshorst te spelen. “De afgelopen seizoenen heb ik al meerdere keren in Deventer gevoetbald. Heel speciaal om mee te maken. De Adelaarshorst is een mooi stadion met een goede sfeer, maar het afgelopen seizoen zonder publiek voelde het helaas toch een beetje als het spelen van een vriendschappelijke wedstrijd. In de seizoenen vóór corona heb ik ervaren dat het in een volle Adelaarshorst nooit makkelijk is om te winnen. Hopelijk mogen de supporters er snel weer bij zijn.” 

Philippe Rommens is – na Isac Lidberg en Ragnar Oratmangoen – de derde nieuwe speler die Go Ahead Eagles in juni op het trainingsveld mag begroeten ter voorbereiding op het seizoen 2021/2022. “Philippe is een voetballend intelligente speler”, schetst technisch manager Paul Bosvelt het profiel van Rommens. “Hij beschikt over een goede balvaardigheid en heeft daarnaast scorend vermogen. Dat Philippe heeft besloten om de volgende stap in zijn carrière bij Go Ahead Eagles te zetten, stemt ons tot tevredenheid.”