Binnen het woonzorgcentrum bieden ze deelnemers verschillende mogelijkheden om te leren en werken. Zo kunnen zij aan de slag om het ontbijt te verzorgen op de afdelingen, en brengen ze bewoners naar de dagbesteding van het restaurant, zorgen dat de was wordt verdeeld en houden de ruimtes netjes en schoon. Ze bezorgen bestellingen intern. Helpen bij de verschillende activiteiten zoals spelletjes doen en bakken. En helpen mee om de tuin en het terrein netjes te houden. De deelnemers leren en ontwikkelen vaardigheden en de bewoners genieten van een extra stukje gezelligheid en aandacht.

Mooie samenwerking
Harmen Mook, manager dienstverlening Philadelphia: “Wij zijn erg blij met deze kans en mooie samenwerking met Solis en Woonzorg Nederland. Meedoen in de maatschappij is zo belangrijk. Iedereen heeft talenten en het is belangrijk om die te ontdekken. Wat kan iemand, waar ligt zijn passie en wat wil hij nog leren. Hierdoor kan iemand zich ontwikkelen, groeit het zelfvertrouwen en ze dragen echt iets moois en waardevols bij. Niet alleen bij de bewoners maar ze helpen het verzorgend personeel ook enorm door een stukje van de dagelijkse werkzaamheden uit handen te nemen. Het is echt een win-win situatie!”

Er is nog plek

Men is inmiddels gestart en er is nog plek voor deelnemers. Dus heb je een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en lijkt het je leuk om in een woonzorgcentrum te werken? Of ken je mensen voor wie dit echt een mooie kans is? Kom dan vooral kennismaken. Dan vertellen we alles over de mogelijkheden om op deze leuke locatie te werken. Mail dan naar Herma Krukkenland, h.krukkenland@philadelphia.nl