Dat blijkt uit het antwoord van het college van B&W op de schriftelijke vragen van VVD, GroenLinks en de PvdA, zo meldt RTV Oost. Het concept van Peeves werkt als volgt: je bestelt via de site eten bij een restaurant. Daarbij word je gevraagd om zelf producten af te staan voor de voedselbank. Het initiatief zou volgens Peeves geslaagd zijn als er per week twee kratten producten per restaurant per week afgeleverd zouden worden bij de voedselbank.

Met de gemeente Deventer is in 2017 onder meer afgesproken dat er nauw samengewerkt wordt met de voedselbank Deventer. Ook zou er contact moeten worden opgenomen met Deventer restaurants over deelname. In november 2017 zou de gemeente worden geïnformeerd over de voortgang van het project. Ook zou in september vorig jaar begonnen worden met de bouw van een app. Op basis hiervan is de subsidie toegekend.

Geld voor kinderen in armoede

Het bedrag van 25.000 euro was een eenmalige startsubsidie voor Peeves, dat met het geld de logistieke zaken op orde kon krijgen. Dat geld was afkomstig uit de Klijnsma-gelden, geld dat bestemd is voor kinderen in armoede. De gemeente verstrekte deze subsidie, omdat veel mensen die gebruik maken van de voedselbank gezinnen zijn met kinderen.

Eind augustus werd echter duidelijk dat de voedselbank nog niets had ontvangen van de thuisbezorgsite, terwijl het geld is gestoken in het ontwikkelen van de website. Het college antwoordt dat begin 2019 de gemaakte afspraken worden geëvalueerd. Mocht dan blijken dat die afspraken niet nagekomen zijn, dan gaat de gemeente de subsidie terugvorderen.