Paul zijn eigen carrière gaat met een stijgende lijn, op dit moment is zijn tour met Maan bijna afgelopen. Hij heeft met veel verschillende artiesten gewerkt en hij heeft veel stappen gezet in de muziekindustrie.

“Het is niet een keiharde doorbraak die in één keer out of the roof gaat, maar het is wel een gestage groei.”

Hij vindt de rol van Petrus bij hem passen en heeft de rol ook wat pittiger gemaakt dan de vorige jaren. De temperamentvolle kant van Petrus wil hij ook laten zien.

“Hij is niet alleen een jaknikker en denkt dat die de beste van de klas is, maar hij is ook wel een driftkikker.”

Basics van het geloof

Na de vraag of Paul bekend is met het Bijbelverhaal moet hij toegeven dat hij niet alle ins en outs kent.

‘’De basics van het geloof ken ik wel, maar dit gaat meer om het paasverhaal. Wat handig is, is dat je op bijvoorbeeld YouTube kinderversies hebt van het verhaal die rustig worden uitgelegd. Die zette ik dan op in de auto, want die versies zullen wel niet heel erg afwijken van de volwassen-versie van het verhaal.

Mijn focus ligt wel op het maken van muziek maar het is wel een stap omhoog in mijn carrière. Ik heb nog nooit deel uitgemaakt van zo’n grote productie. Aan de andere kant, als er 3,5 miljoen mensen kijken en je staat te zingen op tv terwijl iedereen naar je kijkt dan denk ik dat het voor je naamsbekendheid wel goed is.’’

We vormen een driehoek

‘’De voornaamste reden om mee te doen is omdat het zo’n groot avontuur is. Samen met mijn medespelers zijn we een grote vriendengroep aan het worden. Ik speelde laatst in Enschede en Lucas Hamming was even aan komen rennen. Er is onderling een hele goede band met Edwin (Jonker, red.), Lucas en mij. We vormen ook een soort driehoek als Jezus (Edwin Jonker), Judas (Lucas Hamming) en Petrus zijnde, dat is gewoon te gek. Edwin acteert zo gepassioneerd en goed dat het voor mij makkelijk is om de knop om te zetten naar het acteren.’’  

Het is duidelijk dat Paul veel zin heeft om mee te doen aan The Passion. Of hij meteen de beelden terug gaat kijken weet hij nog niet.

‘’Ik ben heel zelfkritisch. Maar ik denk dat als mensen tegen me zeggen dat het lekker ging en het leuk was om naar te kijken, ben ik een tevreden man.’’

Busy bee

Op het moment is Paul nog op tour met zangeres Maan, daarna gaat hij verder met muziek uitbrengen en optreden. Ook is hij van plan om heel veel te gaan schrijven en produceren. ‘’I’m a busy bee dus ik ga zeker niet stilzitten na The Passion.’’

The Passion vindt op 18 april plaats in Dordrecht om 18.30 uur.