Je mening geven in Nederland en daarachter staan, is in Nederland echt passé. Deze conclusie baseren we op het feit dat televisiepresentatrice Hélène Hendrik vanwege Vandaag Inside, zeer ernstige bedreigingen heeft ontvangen.

Ook Özcan Akyol (38), die regelmatig aanschoof als tafelheer in het programma, heeft ernstige bedreigingen ontvangen. De bedreigingen zijn zelfs zo ernstig van aard dat hij zijn wekelijkse NPO 1 radio-uitzending ‘Onze man in Deventer’ heeft verhuisd van zijn huiskamer in Deventer naar een studio in Hilversum.

Het is niet de eerste keer dat Eus wordt bedreigd. Hij krijgt naar eigen zeggen honderden nare berichten binnen. In 2020 werd een 31-jarige man uit Almere veroordeeld tot een taakstraf omdat hij Eus en zijn gezin twee jaar daarvoor via Twitter had bedreigd met de dood.

Over de aard van de recentste bedreigingen laat Özcan Akyol zich niet uit, maar de werkelijkheid is dat hij te maken heeft met bedreigingen die niet alleen Özcan raken, maar ook zijn gezin en de mensen met wie hij samenwerkt.

Lees Eus op Twitter 👇 https://twitter.com/OzcanAkyol?t=Lf6YLPJAPnyLEtEIAZvx2Q&s=09