Thema

Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Rebellen en dwarsdenkers’. Een maatschappelijk en relevant thema dat zich in het brede boekenaanbod weerspiegelt. Akyol heeft een scherp, prikkelend en toegankelijk essay geschreven dat aansluit bij het thema van dit jaar.

Generaal zonder Leger

Özcan Akyol: ‘Ik ben enorm vereerd. Een jongensdroom! Het thema van de Boekenweek 2020, Rebellen en dwarsdenkers, is mij op het lijf geschreven. Mijn essay is toegankelijk, interessant voor een breed lezerspubliek, dus ook voor mensen die doorgaans niet zo gauw naar een boek zouden grijpen. Ik kijk ernaar uit om de wereld van de literatuur weer op te schudden!’.

Een quote uit het boekenweekessay, pagina 25: ‘Als ik morgen mijn boekhandelaar in Deventer zou bellen met het voorstel om in een tanga door een brandende hoepel te springen, teneinde een nieuwe roman te promoten, dan zou hij direct akkoord gaan.”

Akyol signeert het essay op vrijdag 13 maart om 12.30 uur bij Boekhandel Praamstra.

Meer informatie is te vinden op de website van de Boekenweek.