Munda Bouwmeester, vrijwilliger bij de Voedselbank legt uit: “Mensen schamen zich ervoor om de stap naar ons te maken. Ze denken bijvoorbeeld dat anderen de hulp harder nodig hebben.” Die schaamte wil de Voedselbank wegnemen.   

In de regio Deventer weten meer en meer mensen de Voedselbank te vinden. Ruim 270 huishoudens halen wekelijks een voedselpakket op. “En de verwachting is dat door de impact van de coronacrisis nog veel meer mensen hulp van de Voedselbank kunnen gebruiken.”  “Als naar verwachting meer mensen bij ons aankloppen, is er meer ruimte nodig om hulp te kunnen bieden.” Er is eten en drinken genoeg, zegt Bouwmeester, “maar we barsten op onze huidige locatie uit onze voegen. Er is een extra locatie gevonden en daar is geld voor nodig.”   

Vanaf 14 december is er landelijke aandacht voor de hulp die de Voedselbank kan bieden, onder meer door een actie van Radio 538. De Voedselbank Deventer sluit aan bij die actie en wil graag aan een zo groot mogelijk publiek duidelijk maken welke hulp zij kunnen bieden en wat daarvoor nodig is.