‘Brabantse brilstand’ bij Onder-19 Go Ahead Eagles Onder-19 kwam vandaag niet tot scoren in de Eerste Divisie-laag. Omdat tegenstander FC Den Bosch O19 dat ook niet deed, keerde het team van O19-trainer Jan Kromkamp met een punt terug naar Deventer: 0-0. “Het veld was niet al te best”, constateerde Kromkamp. “In de fases dat we één-tegen-één kwamen te staan, merkte je dat we teveel tijd nodig hadden om de bal te controleren.”

 

Go Ahead Eagles Onder-19 zag een doelpunt onterecht afgekeurd worden vanwege buitenspel, terwijl het oudste jeugdelftal van Go Ahead Eagles een penalty werd onthouden na een overtreding op Olaf Kok in het strafschopgebied. “Aan de andere kant kwam FC Den Bosch ook een paar keer gevaarlijk dicht in de buurt van ons doel”, zag Kromkamp, die zich in de Brabantse provinciehoofdstad af en toe in de Engelse 5th Division waande. “Veel lange ballen, linies die werden overgeslagen. Maar af en toe moet je gewoon accepteren dat het zo is. Het veld nodigde niet uit om te voetballen en bij de spelers overheerste de angst dat balverlies zomaar tot een tegendoelpunt kon leiden. In dat opzicht ben ik blij dat we achterin de nul hebben gehouden.”

Minimale nederlaag voor Onder-17 Na twee opeenvolgende zeges in de voorbije speelrondes verloor Go Ahead Eagles Onder-17 vandaag in de Eerste Divisie-laag met minimaal verschil bij FC Emmen O17: 1-0. “Het was een typische 0-0 wedstrijd, dus een gelijkspel was terecht geweest”, vond O17-trainer Uǧur Yildirim. “Zeker op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend, want ik vond absoluut niet dat FC Emmen de bovenliggende partij was. Jammer, want het was lekker geweest als we hier een puntje hadden gepakt.”

 

FC Emmen O17 kwam voor rust via een klutsgoal op een 1-0 voorsprong. Go Ahead Eagles Onder-17 probeerde in de tweede helft uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar gescoord werd er niet meer in Emmen. “Toch zijn we de laatste tijd als team gegroeid”, keek Yildirim met een positieve blik naar de recente prestaties van zijn manschappen. “De spelers omarmen onze speelwijze en ze gaan er elke wedstrijd maximaal voor. Die groei zag je in de afgelopen wedstrijden ook terug tijdens de gewonnen duels tegen Alphense Boys O17 en VVV-Venlo O17.”

Onder-15 scoort zeven keer in oefenduel Afgelopen woensdag bereikte Go Ahead Eagles O15 de halve finale van het bekertoernooi door een 0-5 zege op ST: Reünie / GSV ’63 O15. Vandaag was het team van O15-trainer Tristan Berghuis vrij van competitie- en bekerverplichtingen, maar werd in een oefenwedstrijd wel met 1-7 van Eerbeekse Boys O15 gewonnen. Na een 0-3 ruststand moest Go Ahead Eagles Onder-15 in de tweede helft een tegentreffer incasseren, voordat het elftal van Berghuis verder uitliep naar de uiteindelijke 1-7 eindstand.

 

De naam die het meest op het scoreformulier voorkwam, was die van Ibrahima Kouyate. De aanvaller van Onder-15 scoorde in totaal vier keer: tweemaal voor rust en twee keer na de theepauze. De andere doelpuntenmakers voor Go Ahead Eagles Onder-15 waren Dinand Burgmeijer (tweemaal) en Frank Kramer.

Puntje uit Den Bosch voor Onder-13 Go Ahead Eagles Onder-13 volgde het voorbeeld van Go Ahead Eagles Onder-19 door een punt over te houden aan het uitduel tegen FC Den Bosch O13: 1-1. Al na twee minuten opende Onder-13 de score via Dielan Ghafour. In de achtste minuut mocht FC Den Bosch O13 vervolgens een strafschop nemen, die naast werd geschoten. “Daarna hadden wij controle over de wedstrijd”, vond O13-trainer Jip Ellenbroek. “De tegenstander speelde heel opportunistisch en probeerde op die manier hun snelle buitenspelers te bereiken. Daar hadden we af en toe moeite mee, maar voetballend waren we de betere ploeg. Helaas hebben we dit voetballende verschil niet in de score uit weten te drukken. We gingen af en toe teveel mee in het opportunistische spel van FC Den Bosch.”

 

In de tweede helft zette FC Den Bosch O13 alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen. Daar slaagden de Bosschenaren in door een ongelukkig eigen doelpunt aan Eagles-zijde, al ging hier wel een Brabantse overtreding op het middenveld aan vooraf. “We hebben vandaag strijd getoond en daar heb ik onze jongens een compliment voor gegeven”, aldus Ellenbroek. “Ik ervaar de Eerste Divisie-hoog als een leuke, spannende competitie waarin alle ploegen behoorlijk gelijkwaardig aan elkaar zijn. Dat is ook het beste voor de ontwikkeling van onze spelers.”

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag: FC Den Bosch Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 0-0 (0-0)

Eerste Divisie-laag: FC Emmen Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 1-0 (1-0)

Oefenwedstrijd: Eerbeekse Boys Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15 1-7 (0-3) Doelpunten Go Ahead Eagles: Ibrahima Kouyate (4), Dinand Burgmeijer (2), Frank Kramer

Eerste Divisie-hoog: FC Den Bosch Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 1-1 (0-1) Doelpunt Go Ahead Eagles: Dielan Ghafour