Joran Willemstein

Betaald voetbal

FC Eindhoven blijkt een lastige tegenstander te zijn voor Go Ahead Eagles. Dat zeiden de statistieken van te voren (pas één thuisoverwinning deze eeuw), maar dat bleek ook na de wedstrijd afgelopen vrijdag. Een draak van een wedstrijd eindigde in 0-1 in het voordeel van Eindhoven.
Dat Eindhoven pas scoorde nadat zij al met 10 man liepen te voetballen, was helemaal jammerlijk. Door puntverlies van directe concurrenten blijft Kowet op de derde plaats staan, maar wordt het gat met koploper FC Twente wel zeven punten.

Zaterdag Vierde klasse

Nog geen competitie, maar wel twee oefenwedstrijden. FC RDC verloor uit bij ‘t Harde met 2-1 en Helios haalde uit tegen RKSV, het werd maarliefst 7-2.

Zondag Tweede klasse

Schalkhaar heeft thuis, na onnodige spanning, thuis met 3-2 gewonnen van WSV. Lang stond Schalkhaar het 3-0 voor, maar de bezoekers uit Apeldoorn knokten zich weer in de wedstrijd.
Koen Klosters maakte twee van de drie doelpunten voor Schalkhaar en vooral de eerste mocht er wezen, een schitterende vrije trap van zo’n 20 meter. Met een zevende plek behouden de zwart-witten zicht op de bovenste plekken.

Derde klasse

Helios wist de 0-1 achterstand tegen Heeten volledig om te keren in de tweede helft. Bjorn Duteweert maakte de winnende treffer en zo blijft Helios in de bovenste regionen staan.
Activia kwam twee keer op voorsprong bij en tegen Colmschate, maar die werden snel weggewerkt. Bij rust stond het 2-2, maar na rust bleek Colmschate de sterkste te zijn. Het eindigde in 5-3.

Ruud Mulder

Joris Weidijk scoorde twee keer voor Colmschate, waar Jarmo ‘t Hof er een schepje bovenop deed, en drie keer scoorde. Colmschate snelt weg van de onderste ploegen en staat met een tiende plek één plekje onder Activia.

Vierde klasse

Lettele kwam al vroeg op achterstand bij Broekland. Vlak voor rust scoorden scoorde Lettele echter twee keer. In de tweede helft schoten zij er nog eentje in, waardoor Lettele met 1-3 won. Dankzij puntverlies van Markelo, staat Lettele nu op punten gelijk met de koploper.
Diepenveen wist met 4-1 te winnen van Nieuw Heeten. Zowel Jeffrey Blanken als Bo Berends wisten twee keer te scoren. Vooral de tweede van Blanken was een mooie, na een corner vloog de bal er direct in. Zo sluit Diepenveen aan bij de subtop en staan zij mooi vierde.
ABS had een lastige wedstrijd voor de boeg staan. Tegen topper Holten wisten ze echter met 1-2 te winnen. Bij rust hadden Martijn Stegink en Jaap Prinsen al gescoord. ABS stijgt naar de zesde plek.
De Gazelle wist niet te winnen bij Haarle. Ondanks dat trainer Joost ter Stege nog inviel, verloor het met 2-0. De Gazelle blijft daardoor op de één na laatste plek staan.

Han Balk

Vijfde klasse

Sportclub Deventer blijft bovenaan staan in de vijfde klasse. Thuis werd er met 3-1 gewonnen van laagvlieger Marienheem.
Op de hoogte blijven van het laatste sportnieuws? Volg Drtv Sport op Twitter en Facebook!