Hans Voskamp (Overwetering)

Het beste moment van deze zondag? De andere uitslagen in de klasse 2 J.
We hebben in de hele wedstrijd, bij elkaar opgeteld maximaal 35 minuten weerstand kunnen bieden aan de druk en de voorwaarts gerichte activiteiten van de Twellonaren. In de 8e minuut werd een dekkingsfout genadeloos afgestraft uit een vrij ingekopte bal en ook al gaf Overwetering trainer Sander Poll duidelijk aan dat er een ongeoorloofde blokkade aan vooraf ging, de toch al matige leidsman keurde het doelpunt niet af. Ook stelde hij de protesten niet op prijs en werd Poll naar achter de afrastering verwezen. Flauw, dat was het zeker maar het deed aan het overwicht van Voorwaarts niks af.

Toch duurde het tot de 36e minuut eer de 2 – 0 viel. Een mooie goal geboren uit een snelle counterattack en de zware middag die Overwetering te wachten stond tekende zich al af. Toch hadden we in dezelfde periode een periode van evenwicht maar jammer maar helaas, op slag van rust viel de 3 – 0 en dan weet je dat het gespeeld is. Bij 2 -0 kan met een tegendoelpunt soms wat extra lading op de wedstrijd komen maar dat was nu zeker niet het geval.

In de rust werd Stefan Hekman vervangen door Nick Oosterwijk en dat gebeurde om de blessure gevoelige Hekman heel te houden voor een naderende nacompetitie. In eerste instantie vond Voorwaarts de 3 – 0 stand wel genoeg en leek de partij zich wat gezapiger te ontwikkelen. Maar ja, wanneer dan toch in de 72e minuut de 4 – 0 valt door een onoplettendheid in de laatste lijn bij ons en amper een minuut later ook de 5 – 0 valt is het hek van de dam.

Voorwaarts kan dan ineens door het doelsaldo op te vijzelen afstand nemen van de concurrentie om de titel en geeft dan weer vol gas. Dit is gewoon teveel voor het al gedesillusioneerde team uit Olst en ze laat het opzichtig zien geen lering te trekken uit de al eerder gemaakte fouten. Hierdoor kan Voorwaarts zich in de laatste tien minuten helemaal uitleven en loopt het, geholpen door grove blunders in de totale defensie, nog uit naar een 9 – 0 overwinning.

Het enige positieve aan deze middag? De uitslagen in 2J. Ook de andere gedoodverfde degradatie kandidaten laten punten liggen en rest nog de veelgenoemde strohalm. Wat overblijft is de vraag: Moet Sc. Overwetering de toekomst zoeken in de tweede klas?