Huub Kolkman
Met Sven Kelder weer in de basis begon SV Schalkhaar scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat SV Schalkhaar de veel betere ploeg was en met verzorgd voetbal probeerde aan te vallen. Het eerste gevaar ontstond na 10 minuten, een vrije trap van Sven Kelder werd prima ingeschoten door David Klopman. Helaas oordeelde de scheidsrechter dat de spits van SV Schalkhaar in buitenspelpositie stond. Vervolgens was het de uitblinkende verdediger Michiel Hullegie die zijn inzet net langs de buitenkant van de paal zag verdwijnen.
Met veel passie was het opnieuw Hullegie die voor veel dreiging zorgde. Zijn dieptebal op David Klopman werd uiteindelijk door Paul Roetert ingeschoten, echter de keeper van MVV 29 lag in de weg.
Na 26 minuten spelen werd Milan te Riele onreglementair onderuitgehaald. De toegekende strafschop werd door Sven Kelder met te weinig overtuiging ingeschoten. De keeper van MVV 29 stopte deze inzet.
De volgende vlot lopende aanval had meer succes. Sven Kelder had met zijn actie succes aan de linkerkant, zijn actie en voorzet belande bij de inlopende David Klopman. Hij wist met deze voorzet in de 29 ste minuut wel raad mee; 1-0.
Met enkele vlotte aanvallen was SV Schalkhaar de veel betere ploeg, daarentegen had MVV niet het vermogen om gevaarlijk te worden voor het doel van Frans van Oldeniel.
De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde. SV Schalkhaar  zette druk op de sterk defensieve ploeg MVV 29. Schoten van Paul Roetert en een inzet van Twan Huijsmans werden niet beloond.
Na 54 minuten spelen was het uiteindelijk wel raak. Een vrije trap van Koen Klosters werd door de keeper verwerkt. Vervolgens werd Paul Roetert in de zestien onderuit gehaald. Waar Sven Kelder in de eerste helft een strafschop miste was het Koen Klosters die liet zien hoe een strafschop benut moet worden; strak en onhoudbaar in de linker bovenhoek 2-0.
In de 60 ste minuut maakte Sven Kelder plaats voor Ahmet Erdem. Veel gevaar kwam er niet meer van beide ploegen. SV Schalkhaar zag de voorsprong niet meer in gevaar komen en MVV 29 was niet meer bij machte het de thuisploeg nog lastig te maken. De wedstrijd was gespeeld, voor het publiek was het prima. Het voorjaarszonnetje maakte veel goed en niemand had iets te klagen. De komende twee weken is de ploeg van Marcel Geestman vrijaf waarna op 10 maart de wedstrijd tegen Barbaros op het programma staat. Met de bovenste ploegen nog in het vizier kan er nog veel gebeuren de komende maanden.