Inmiddels zijn er meer dan 400 inzendingen binnen. Inzendingen variëren van mooie natuurfoto’s, zonsondergangen, koeien, bijzondere gebouwen en landschappen. En ook mooie gedichten. Alles kan en mag worden ingezonden. Echter, de jury selecteert maximaal 320 inzendingen die samen de Overijsselse Scheurkalender 2019 vormen. Diversiteit en originaliteit vormen de twee meest belangrijke selectiecriteria.  

Op verzoek van velen heeft de kalenderorganisatie de inzendtermijn verlengd met vijf dagen. Oorspronkelijk was dat 15 augustus. Deze datum is nu verplaatst naar maandag 20 augustus. Inzenden kan via www.overijsselsescheurkalender.nl Door onwetendheid hebben mensen langer tijd nodig en is gevraagd de termijn te verlengen.

De initiatiefnemers van de scheurkalender zijn blij met het enthousiasme en komen graag tegemoet aan die wens. De keerzijde is wel dat er extra hard gewerkt moet worden om alles georganiseerd te krijgen. Binnenkort worden een definitieve datum en locatie bekend gemaakt waar en aan wie de eerste scheurkalender wordt overhandigd. Alle inzenders worden uitgenodigd en ontvangen daar een gratis kalender. Daarna is de Scheurkalender in diverse winkels verkrijgbaar.