Dit blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl, dat ruim duizend Nederlanders naar hun vakantie-ervaringen in tijden van corona vroeg.

Mede door de coronacrisis vertoefden extra veel Nederlanders de zomer- en herfstvakantie in eigen land. Deze vakantie in eigen land beviel 50,1 procent van de Nederlanders beter dan vooraf ingeschat.  

Een vakantie in Friesland beviel dit jaar het meest boven verwachting. 62,0 procent van de Nederlanders die hier tijdens de coronacrisis hun vakantie doorbrachten, heeft dit positiever ervaren dan van te voren gedacht. In Overijssel ligt dit percentage op 53,1 procent (dus boven het landelijk gemiddelde). 

In Overijssel bevalt vooral de natuur 

Ook is onderzoek gedaan naar verschillende aspecten van de vakantie. Nederlandse toeristen die dit jaar hun vakantie in Overijssel hebben gespendeerd, zijn vooral te spreken over de natuur in Overijssel. Ook zijn toeristen erg te spreken over de rust rondom hun verblijf en de tarieven van de Overijsselse accommodaties. 

Binnenlandse vakantie: Nederlanders hebben smaak te pakken 

De uitbraak van het coronavirus was voor 65,9 procent van deze Nederlanders de drijfveer om een vakantie binnen Nederland te boeken. De overige 34,1 procent van de vakantiegangers was al van plan in Nederland te blijven dit jaar. 

De binnenlandse vakantie beviel over het algemeen goed: ruim zeven op de tien Nederlanders overwegen namelijk om volgend jaar weer een vakantie in eigen land te boeken.