Met werkplekken, studio’s, brainstormruimtes, een fotostudio en een werkplaats biedt het gebouw alles wat een creatieve ondernemer nodig heeft om een idee tot leven te brengen.

Initiatiefnemers Timo Bralts en Bert ter Horst geloven namelijk dat elk idee het waard is om uit te proberen. En dat is waar deze loods ruimte voor gaat bieden. Een multidisciplinaire bedrijfsruimte, met als centrale thema: de moderne maakindustrie. Komponent biedt atelier- of studioruimte en werkplekken voor dienstverleners met een maakelement: dus ondernemers die iets opleveren. Daarbij kun je denken aan architecten, ontwerpers, fotografen of ondernemers met een eigen product. “Wij faciliteren hun creativiteit zodat deze maximaal tot uiting komt,” aldus Timo Bralts. 

Het uitgangspunt van onze loods is om zo bewust mogelijk te bouwen. Het oog voor het milieu (geen gas, warmtepomp) trekken ze verder door dan de gebruikelijke ingrepen. Zo verwachten ze van deelnemers dat ze te voet, per fiets of OV naar hun werk komen. Kan het toch niet anders? Dan is er een deelauto beschikbaar. Een doucheruimte biedt uitkomst als je een flink eind moet fietsen. 

Om het plan helemaal rond te krijgen ging de afgelopen tijd heel wat water door de IJssel. Maar nu wordt er gebouwd. Met de ontwikkeling van het pand neemt het duo een grote stap.

Op www.komponent.nl kun je de ontwikkelingen op de voet volgen.