Crowdfundingplatform
Het Yvonne van Gennip Talent Fonds en Topsport Overijssel hebben de handen ineen geslagen. Samen hebben ze een crowdfundingplatform ontwikkeld speciaal voor Overijsselse talenten. Op Talentboek Overijssel kunnen de talentvolle sporters en teams uit deze provincie zich professioneel presenteren en zo in contact komen met donateurs en sponsoren. 

Overijsselse Talenten
De drievoudig olympische gouden medaillewinnares Yvonne van Gennip maakt zich hard voor de talenten en helpt ze op weg om te voorkomen dat ze om financiële redenen moeten afhaken. Yvonne: “Als jong schaatstalent was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik me geen zorgen hoefde te maken over de financiering van mijn topsportcarrière. Daardoor kon ik me zorgeloos richten op mijn trainingen en steeds beter worden. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mijn drive is om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken om zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie.” 

Volgens de Overijsselse talentenregisseurs Arno de Swart en Marc de Haan kan het platform nog veel meer voor de Overijsselse talenten betekenen. “Talentboek Overijssel stimuleert zelfredzaamheid onder de talenten. De talenten maken een plan waarin hun financiële behoeften inzichtelijk worden en moeten nadenken over tegenprestaties voor hun sponsors en donateurs. Zo starten ze met ondernemen, leren ze zichzelf te vermarkten en bouwen ze een eerste fanbase op”, aldus Arno, de talentregisseur voor de regio IJsselland. Om talenten hiermee op gang te helpen organiseert Topsport Overijssel samen met het fonds van Yvonne workshops over crowdfunding en interesseert ze bedrijven en potentiële sponsoren om te investeren in Overijssels talent. 

Meer informatie over de talenten, de criteria en alle samenwerkende partijen is te vinden op www.sport.talentboek.nl/overijssel.