Grenzen
We zijn allemaal opzoek naar de grenzen in deze coronatijd. ”De een kan zich misschien nog wat beter inhouden dan de ander, maar ik denk dat iedereen weer opzoek is naar die ruimte, die vrijheid, die eigen inkleuring van de vrije tijd.” aldus teamleider Adrienne Lankhorst van Sociale Teams Deventer. Maar of dat ook zo verstandig is? ”Iets willen en het verstand zijn soms twee verschillende dingen.”

Vakantie
Nu de vakanties weer langzamerhand mogelijk zijn, is het een lastige beslissing. ”We mogen wel, maar ga je er verstandig mee om? En wat is dan verstandig ermee om gaan? Ik denk voor heel veel huishoudens het weer even aftasten en zoeken is en weer opnieuw met elkaar bepalen: wat willen we precies? willen we wel weg of blijven we toch liever in de omgeving en dan misschien iets veiliger?”

Realiteit
Er ontstaat steeds meer verwarring. ”Zeker op het moment dat er wat ruimte komt en we ruimte gaan zoeken met elkaar is er verwarring.” Aldus Lankhorst. ”De een zegt: dat kan wel weer, de ander die zegt: misschien moeten we nog niet. Weer een ander suggereert dat er in het najaar nog een piek komt en weer een ander zegt: nee het kan allemaal wel weer.” vertelt de teamleider. ”Probeer dan nog maar eens naar de realiteit te komen. We willen natuurlijk allemaal en we willen ook horen wat we kunnen horen.” vervolgt Lankhorst haar verhaal. ”Ik wil ook horen dat ik weer op vakantie mag, maar de boodschap was: Ga daar nog steeds heel voorzichtig mee om en denk logisch na. Als ik logisch nadenk vraag ik me misschien wel af: is het wel zo nodig dat ik moet gaan? of kan ik beter in de buurt blijven?”.

Er is ook nog een groep mensen die, ondanks de versoepelingen, voorzichtiger zijn. ”Zo wel bij collega’s als in de wijken merk ik dat.” aldus Lankhorst. ”We gaan meer, er zijn meer mensen op straat, en dat is wennen en soms ook spannend.”

 

Luister hieronder naar het interview met Adrienne Lankhorst van Sociale Teams Deventer.