Voor en door bewoners 

Bewoners uit de wijk spelen dit toneelstuk voor de bewoners in de wijk. Er is de afgelopen maanden hard geoefend en het stuk wordt muzikaal begeleid door het Ludgerus koor  en de Vioolschool Deventer. Op een van de drie avonden speelt wijkwethouder Jan Jaap Kolkman ook een gastrol in het stuk.  

Toegang gratis na reservering 

De toegang is gratis en voor iedereen toegankelijk na reservering van een kaartje via telefoon (0570) 661900 (alleen ’s morgens) of e-mail info@ludgerus.nl. De voorstellingen beginnen allemaal om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Wooncentrum Ludgerus, Karel de Grotelaan 1, Deventer. 

Achtergrond 

De uitvoering van dit toneelstuk en het proces vooraf zijn onderdeel van het ‘verhalenproject’ dat op initiatief van de gemeente Deventer in de 3 voormalige herstructureringswijken wordt uitgevoerd door Theatermakers Cees Bavius en Pieta Bot van B.A.F. (Bureau d’Arts Sans Frontières). De eerste opvoering heeft in september 2017 plaatsgevonden in Voorstad-Oost en nu is Keizerslanden aan de beurt. De Rivierenwijk sluit de rij in het voorjaar. De bewoners van deze wijken hebben de afgelopen jaren veel veranderingen in hun wijk meegemaakt. Door de verhalen -van vroeger en nu- van deze bewoners op te halen en te verwerken op een creatieve en bij het unieke karakter van elke wijk passende manier, wordt de sociale samenhang in de wijk vergroot.