In de eerste helft speelde Robur met de straffe wind in de rug en die bleek al vroeg belangrijk toen een corner over de doelman heen bij de tweede paal binnen viel. In het vervolg van de eerste helft bleef Robur de betere ploeg en creëerde het ook een aantal kansen. Keeper Carst wist zich hierbij te onderscheiden met enkele goede reddingen. Van Activia was in het eerste bedrijf niet veel te vernemen maar het had wel recht op een strafschop toen Guus Leerkes ontsnapte en onreglementair werd gestuit. De autoritaire leidende (en meer zeg ik er niet over) arbiter zag er echter niets in dus dit leidde tot niets.

In de tweede helft was het spelbeeld heel anders. Gesteund door de rugwind kwam Activia met beduidend meer aanvallende intenties voor de dag en de tegenstander werd nu vaak vastgezet op eigen helft. In de laatste 20 – 25 meter voor het doel ging het echter te vaak mis waardoor er nauwelijks echte kansen genoteerd konden worden. In de slotfase, toen er steeds meer risico’s genomen moesten worden ontstond er vanzelfsprekend meer ruimte voor tegenstoten van de thuisclub en uiteindelijk, in de 93e minuut werd de 2 – 0 eindstand op het bord gezet.

Een teleurstellende wedstrijd vanuit Activia oogpunt tegen een ook niet imponerende tegenstander. Er volgen nu twee thuiswedstrijden (van de 10 nog resterende competitiewedstrijden zijn er liefst 7 op eigen veld) en het wordt tijd dat er weer eens punten worden binnen gehaald!