Begin dit jaar stapte ze op als VVD-raadslid wegens schijn van belangenverstrengeling, maar woensdag kreeg ze honderden stemmenzo meldt RTV Oost. Genoeg voor een plek in de gemeenteraad, ook al is haar voormalige partij ervan overtuigd dat ze haar zetel in gaat leveren. 

“Ik weet het nog niet”, zegt Hunger vlak na de bekendmaking van de voorkeursstemmen. “Alles is mogelijk, dus ik sluit het niet uit. Ik ga er de komende dagen goed over nadenken.”

Hunger kwam eerder dit jaar in opspraak nadat de gemeente een onderzoek had ingesteld naar het bedrijf van haar man. Dat bedrijf verkoopt woningabonnementen en kreeg een lening van vierhonderdduizend euro van de gemeente.  Andere Deventer raadsleden trokken de integriteit van Hunger vervolgens in twijfel, gezien haar belang in het bedrijf. Er werden door vier partijen vragen gesteld aan het college over de vijfjarige lening die in 2015 aan de bedrijvenconstructie van de echtgenoot van Hunger is verstrekt, waarvan Hunger voor 49.99% aandeelhoudster is. De verstrekte lening moest ervoor zorgen dat woningen worden verduurzaamd.

Om enige vorm van belangenverstrengeling te vermijden stapte Hunger in februari op. Hunger meldde destijds: ‘Ik heb me altijd keurig aan de regels gehouden. Voor een politicus is dat enorm belangrijk. Maar sindsdien is het beeld ontstaan dat wij niet correct met gemeenschapsgeld zouden zijn omgegaan. Daar is geen sprake van, maar het beeld kan ik niet meer wegnemen. Daardoor dreig ik het imago van de politiek en van de gemeenteraad te schaden. Met pijn in het hart neem ik daarom afscheid.’

Omdat de kieslijst op het moment van opstappen al definitief was, stond Hunger woensdag nog op de lijst. Ze kreeg meer dan zevenhonderd stemmen, genoeg voor een plek in de gemeenteraad.

“Ze heeft gezegd haar zetel te zullen inleveren. Hunger keert dus niet terug”, stelde fractievoorzitter Daaf Ledeboer destijds 

Hunger: “Ik ben heel blij verrast met het grote aantal voorkeursstemmen. Dit is persoonlijke steun, het is een blijk van waardering. Nu ga ik er serieus over nadenken wat dit betekent en ga ik mij beraden.”