Een deel van de producten zijn ook te leen, zoals een slaaprobot, beeldbellen en interactieve spellen. De dienst is bedoeld voor medewerkers, hun cliënten en diens mantelzorgers van de aangesloten zorgorganisaties. Het webadres van Bieb Robot op Maat is www.technologievoorwarmezorg.nl/bieb-robot-op-maat/. 

De komende jaren zal zorgtechnologie in allerlei vormen een grotere rol gaan spelen in de zorg. Enerzijds om medewerkers te ondersteunen, anderzijds om het alledaagse leven van cliënten fijner en leuker te maken. Het aanbod is echter groot. Dus wat past het beste bij wat de cliënt nodig heeft? Een zorgtechnologie uitproberen is dan ook een ideale manier om kennis te maken. Fijn voor zowel zorgcliënten als hun mantelzorgers, als ook voor de medewerkers van de aangesloten zorgorganisaties. Het idee voor de uitleendienst is ontstaan na onderzoek uit 2019 onder 500 zorgmedewerkers door Hogeschool Saxion in samenwerking met Technologie voor Warme Zorg. Het doel van het onderzoek was achterhalen hoe zorgmedewerkers tegenover technologie staan en wat zij nodig hebben om dit beter in te kunnen zetten. Vervolgonderzoek wees uit dat het opzetten van een uitleendienst één van de gewenste middelen is om laagdrempelig kennis te maken met zorgtechnologie. 

Hoe werkt de uitleendienst? De uitleendienst Leen je Robot op Maat voorziet in de behoefte om eenvoudig uit te proberen. Het werkt echter anders dan een bibliotheek waar je boeken leent. Op de locatie van Leen je Robot op Maat, de Parabool in Schalkhaar, kan een zorgtechnologie alleen afgehaald worden na online reservering.

Op de website www.technologievoorwarmezorg.nl/uitleendienst-robot-op-maat/ staan alle zorgtechnologieën op een rij. Zit er iets tussen dat je graag wilt proberen en zit deze in de uitleendienst? Dan reserveer je die online. Na goedkeuring wordt de reservering klaargezet voor je. Je kunt het vervolgens zelf (laten) afhalen bij de Parabool in Schalkhaar. 

Voor wie is Leen je Robot op Maat bedoeld? De uitleendienst is toegankelijk voor medewerkers van de aangesloten zorgorganisaties, hun cliënten en diens mantelzorgers. Op dit moment zijn dat de volgende organisaties: Zorggroep Solis, De Parabool, Carinova, Ludgerus, Ontzorgd Wonen, Dimence, Zorggroep Apeldoorn, Sensire, Humanitas, ‘t Dijkhuis en ZGR.