De school biedt kansrijke mbo-opleidingen in de richtingen Economie & Handel, Creatieve industrie, Zorg & Welzijn en Techniek & Mobiel.
 
Met de open dag helpt Aventus toekomstige mbo-studenten bij hun beroepskeuze. Docenten en studenten bieden informatie aan over 200 verschillende beroepsopleidingen en beantwoorden vragen van leerlingen en ouders. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig op de grotere locaties voor leerlingen die nog twijfelen over hun vervolgopleiding en helpen bij het invullen en interpreteren van een interessetest.  

Beleef de (praktijkgerichte) sfeer op school en maak kennis met de mensen die er werken en studeren. De arbeidsmarkt verandert voortdurend en op school passen de opleidingen zich hierop aan in samenwerking met het werkveld in de regio. Zo kunnen de toekomstige techniekstudenten kennismaken met de innovaties in de branche en opleidingen op het speciale T&M plein aan de locatie Laan van Mensenrechten te Apeldoorn. Bij Zorg & Welzijn kunnen de bezoekers virtueel rondlopen in het Domoticahuis. Creatieve, out-of-the-box onderwijsvormen, zoals een hacketon of creaton worden gepresenteerd.  
 
Geïnteresseerd in deeltijd mbo? 
Iedereen die belangstelling heeft voor de combinatie werken en leren op het mbo (=BBL) kan terecht bij de opleidingen die deze opleidingsroute bieden, o.a. in de zorg, techniek, logistiek, industrie en ICT. Jongeren, volwassenen, carrière-switchers, zij-instromers of werkzoekenden kunnen hier al hun vragen stellen over het studeren op het mbo in deeltijd. 
 
Je bezoek van te voren aanmelden 
Iedereen kan zich van te voren aanmelden voor de open dag via http://www.aventus.nl. 
Alle 8 locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen openen hun deuren. Op aventus.nl staat welke opleidingen waar zijn. Check dit goed van te voren of bel gratis met ons Service-en Informatiepunt op 0800 – 444 5555.