De route loopt vanuit Den Haag naar Tilburg, Nijmegen, Deventer, Utrecht, Haarlem en eindigt terug in Den Haag. De fietsers kiezen zelf hun afstand en een mensenrecht waarvoor ze zich willen inzetten en zamelen zo geld in voor Shelter City.

Checkpoint Etty Hillesum Centrum

Ride for Rights vertrekt in Den Haag om 04.00 uur ’s nachts en voert via Tilburg en Nijmegen naar Deventer, waar de fietsers rond 13.30 aankomen. Bij het Etty Hillesum Centrum is een checkpoint ingericht met EHBO, fietsreparatie, eten en drinken en plekken om uit te rusten. Wethouder Rob de Geest zal de fietsers welkom heten. Tevens zal de Braziliaanse jongerenactivist Aristênio aanwezig zijn. Hij zet zich in voor de zwarte jongerengemeenschap die in Brazilië veelvuldig wordt gediscrimineerd en gecriminaliseerd en helpt jongeren uit de favela’s in Rio de Janeiro om toegang te krijgen tot de universiteit.

Rond 15.00 uur vertrekken de fietsers samen met de deelnemers uit Deventer naar het volgende checkpoint: Utrecht. Er is nog plek voor deelnemers, dus geef je gauw op via www.rideforrights.sheltercity.nl.

Opbrengsten Ride for Rights

De opbrengst van Ride for Rights komt volledig ten goede van veiligheidstrainingen voor mensenrechtenverdedigers die tussen september en december 2019 in het Shelter City programma zullen zitten. Mensenrechtenorganisatie Justice and Peace organiseert deze uitdagende fietstocht samen met Gemeente Deventer, Woon- en Zorgcentrum Humanitas, Saxion Hogeschool en het Etty Hillesum Centrum.