Oost-Nederland
Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: “Ons land staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor de aanpak van de transities in het post-corona-tijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. Benut daarvoor Oost-Nederland. De regio’s in Oost-Nederland hebben de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, medische technologie, energie en waterstof, natuur en recreatie, logistiek, slimme industrie en nieuwe sleuteltechnologieën zoals Artificial Intelligence.” 

Commissaris van de Koning van Gelderland John Berends: “Met ‘Nederland slim benutten’ sporen we onder meer met een e-card politieke partijen aan om gebruik te maken van de kracht van Oost, de regio’s te ondersteunen en de aangedragen oplossingen beschikbaar te stellen aan de rest van Nederland.” 

Oproep
De oproep is specifiek gericht aan de politieke partijen in Den Haag, die ook nu tijdens de coronacrisis, bezig zijn met de verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. De provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s streven daarbij naar een evenredige vertegenwoordiging uit Oost-Nederland in een nieuwe Tweede Kamer. Hiervoor zouden zeker vijfentwintig kandidaten uit Oost-Nederland op verkiesbare plekken op de kandidatenlijsten moeten komen te staan. 

Website
Er is een website gelanceerd, waar politieke partijen kunnen putten uit een breed keuzemenu aan oplossingen die vanuit de regio’s in Oost-Nederland worden aangedragen. Meer informatie is te vinden op www.nederlandslimbenutten.nl.