De voorgenomen locaties liggen dichtbij dichtbevolkte wijken in Colmschate-Zuid en Bathmen. Dit zijn vooral jonge wijken waar ook veel kinderen wonen. Ook die maken zich ondertussen grote zorgen. Uit steeds meer onderzoek blijkt aantoonbare schade voor de gezondheid, maar ook de dieren in de omgeving van deze reuzen staan, op z’n zachts gezegd, niet te springen om de overlast.

Om dit in beeld te brengen heeft de belangengroep DeventerWint een toepasselijke kleurplatenactie geïnitieerd. Een Deventer illustrator heeft de zorgen van de kinderen vertaald naar een bijzondere kleurplaat, zodat ook zij hun stem kunnen laten horen. Zij weten namelijk heel goed te benoemen dat groene energie belangrijk is voor hen als toekomstige generatie, maar vragen zich af waarom daarbij gekozen wordt voor een plan waarvan zij nog tientallen jaren de kwalijke gevolgen kunnen dragen. 

In het weekend van 13 en14 februari zijn de kleurplaten huis-aan-huis in de betreffende wijken verspreidt. Na het inkleuren kunnen ze op diverse plekken in de wijk weer worden ingeleverd. Kijk voor inleveradressen op de website van DeventerWint. Natuurlijk zijn er per leeftijdsgroep leuke prijsjes te winnen! 

De bedoeling is de kleurplaten aan te bieden aan de burgemeester, om op deze manier aandacht te vragen voor de enorme zorgen die er leven. Natuurlijk mogen de prijswinnaars dan ook van de partij zijn!