Kom óók op bezoek en de molenaar vertelt je de bijzonderheden van zijn unieke molen. Vele molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om er een gezellige dag van te maken. Enkele tips: 

  • Voor kinderen is er op molen d’Olde Zwarver in Kampen een leuke speurtocht door de molen uitgezet. Daarnaast is er een markt rond de molen en worden er pannenkoeken gebakken. 
  • Op watermolen de Molen van Frans in Mander kan op zondag 13 mei vanaf 13:00 uur door bezoekers handmatig graan worden gemalen én papier geschept. Daarnaast is er een expositie te bezoeken. 
  • Voor een wind gedreven zaagmolen kunt u terecht bij de Bolwerksmolen in Deventer. Na het ‘stadshout presenteren’ door de wethouder op zaterdag 12 mei om 12:00 uur barst de gezelligheid los onder de muzikale begeleiding van de Deurdweilers Daeventer. Voor kinderen is er een kinderwerkplaats en is goochelaar Armando aanwezig. Maar, er is nog veel meer! 

Gratis Molen-Ontdekboekje
Voor kinderen ligt op elke deelnemende molen gratis het Molen-Ontdekboekje klaar. Vol puzzels, raadsels, kleurplaten en spelletjes. 

Meer weten? Ga naar molens.nl
De Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag is te vinden op molens.nl.