De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. Het is de 15e keer dat NOC*NSF samen met bonden, gemeenten, partners, onderwijs en sportclubs de Nationale Sportweek organiseert. Reden om de jubileum-editie te verrijken met meerdere host cities en volop de sport in de etalage te zetten. De sportweek vindt plaats van 15 tot en met 29 september 2018, waarmee zij ook de Europese Week van de Sport overlapt.

Sportbedrijf Deventer bestaat dit jaar 25 jaar en het Deventer Sportcongres is één van de vele feestelijke activiteiten rondom dit jubileum. Ex-topsporters Erben Wennemars en Pieter van den Hoogenband gaven een exclusieve presentatie voor Deventer ondernemers en regionale sporttalenten, met ouders, trainers, coaches en begeleiders. ’s Avonds vond de jaarlijks terugkerende Sportverkiezing plaats. De perfecte setting, vond NOC*NSF, om bekend te maken dat de Nationale Sportweek dit jaar in Deventer groots gevierd gaat worden. Groot sportfeest rondom 25 jaar Sportbedrijf Deventer Aschwin Lankwarden, directeur Sportbedrijf Deventer: “We willen dat iedereen het feest 25 jaar Sportbedrijf Deventer mee kan vieren. Daarom hosten wij graag samen met de gemeente Deventer de Nationale Sportweek, hét sport- en beweeg evenement dat iedereen verbindt. We roepen dan ook alle Deventenaren op om mee te doen in september”.

“Prachtig dat Deventer dit mooie sportevenement in het 1250e jubileumjaar gaat hosten”, aldus wethouder sport Liesbeth Grijsen. “Het past naadloos in de doelstelling van gemeente Deventer om onze inwoners hun leven lang te laten sporten en bewegen. Iedereen kan in de Nationale Sportweek laagdrempelig kennis maken met de diverse sporten die onze actieve verenigingen bieden. We zijn dan ook blij en trots dat Deventer in ons feestjaar de host city van de Nationale Sportweek is, waarbij plezier in sporten en bewegen voorop staat.”