Gift aan Deventer
Willem Waanders, geboren 19 juni 1920, heeft bij zijn overlijden op 18 januari 2013 een gift nagelaten aan de Deventer bevolking. Een groot deel van zijn nalatenschap is ten goede gekomen aan het verfraaien van het Worpplantsoen. 

De werkgroep Waanders werd gevormd en deze werkgroep voerde de regie over de verfraaiingen in samenwerking met de gemeente Deventer. Ingebrachte ideeën werden beoordeeld op kwaliteit, draagvlak en haalbaarheid. Zo zijn er de afgelopen jaren de volgende ideeën tot uitvoer gekomen: een pad over de dijk, Woeste Willemspeelnatuur, nestkastjes, mozaïekbank, stinzenplanten, app-wandelingen / IVN Natuureducatie, een kunstwerk (zal nog geplaatst worden) en een gedenkplaat voor Willem Waanders. 

Gedenkplaat
Op de gedenkplaat is, behalve de informatie over het leven van Willem Waanders, een plattegrond van het park te zien, waarop de diverse verfraaiingen zijn aangegeven. De plattegrond is uitgevoerd in de zogenaamde elevated-print techniek inclusief brailletekens voor blinden en slechtzienden.