Thomas Walder, wethouder Economie: “De coronasteun voor ondernemers stopt binnenkort. We hopen natuurlijk dat ondernemers vanaf dat moment weer zorgeloos kunnen ondernemen. Ik kan me goed voorstellen dat ondernemers met bepaalde vragen zitten. Of misschien wel bepaalde zorgen hebben. Die informatie halen we graag op bij ondernemers. Als we weten waar bedrijven tegenaanlopen, kunnen we als gemeente nog beter en gerichter ondersteunen.”  

Belteam Ondernemershuis 

De gemeente Deventer heeft aan Ondernemershuis Deventer gevraagd om deze bedrijven te benaderen. Dit vanuit haar loketfunctie voor de Corona Helpdesk. Het belteam van Ondernemershuis 

Deventer start deze week met het benaderen van de ongeveer 400 bedrijven uit Deventer die gebruik hebben gemaakt van de NOW-regeling. Het belteam maakt uitsluitend gebruik van de gegevens uit het openbare register NOW van het UWV.    

Bedrijven die vragen hebben over de gevolgen van het stopzetten van de steunmaatregelen kunnen ook zelf contact opnemen met de Corona He lpdesk. Telefoon 0570 – 75 80 21 of per mail info@ondernemershuis-deventer.nl. 

Website met initiatieven voor ondernemers 

De Corona Helpdesk is opgericht om ondernemend Deventer zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen tijdens de coronapandemie. Ook nu het einde in zicht is verwachten de samenwerkende organisaties dat er extra aandacht nodig zal zijn voor het herstel van de lokale en regionale economie. Zo is er een website in voorbereiding waarop alle initiatieven vanuit de regio verzameld worden die ondernemers verder kunnen helpen. Denk daarbij aan loopbaanadvies, begeleiding van werk naar werk, scholing, business coaching, gemeentelijk schuldenbeleid en bijzondere bijstand.