Het is de vijfde editie van dit evenement, dat georganiseerd wordt door het regionale zakenmagazine Driesteden Business. 

De strijd om de Sterkste Schakel Trofee 2019 gaat tussen (in alfabetische volgorde): Alfa Accountant en Adviseurs, Autoschadebedrijf G. de Wilde, Aventus, Brand Control Rooms, Brink Verhuur, Bronsvoord Makelaars, CampSolutions BV, Cognactheek Apeldoorn, CRYSTAL PARK BV, De Printhut, Echelon Creations, Gebroeders Baltus Bloembollen B.V. Harbers Trucks Apeldoorn B.V., Het Deventer Wijnhuis, Ondernemers in Bedrijf, Robbers Accountants Belastingadviseurs, Schilderwerken LenferinkSmurfit Kappa Zedek B.V., The Box B.V., Van Veen Metal Products, Velpa / 3Plogistics,VISIE Accountants, Vitalent, Werkkracht 10, WR schoonmaak specialisten. Deze ondernemers strijden in vijf sectoren om de prijzen: Bouw & Industrie, Zakelijke Dienstverlening, Handel, Informatie & Communicatie en Overheid & Non-profit. 

Alle bedrijven zijn aangedragen door collega-bedrijven en getoetst door een dertienkoppige deskundige jury onder leiding van jurylid en juryadviseur André Biester. Belangrijke criteria voor het beoordelen van de klantgerichtheid zijn onder meer de waardepropositie voor de klant, de plannen voor de toekomst, het verdienmodel, de positie in de markt en uiteraard de servicegraad van bedrijven. De sectorwinnaars krijgen een penning uitgereikt en de overall winnaar ontvangt het beeldje van de Sterkste Schakel Trofee uit handen van jurylid en juryadviseur André Biester. 

Gasten zijn vanaf 19.30 uur welkom op de finaleavond in Ehzerwold te Almen en rond 20.00 uur begint de uitreiking van de Sterkste Schakel Trofee. De presentatie van de avond is in handen van Cor Spronk. Aansluitend vindt een netwerkborrel plaats.