Verschillende Hanzetassen
Er zijn drie Hanzetassen: twee verschillende soorten 
beachtassen en een zakelijke tas. De beachtassen worden gemaakt van verschillende banieren met een unieke print. Deze tassen worden standaard gevuld met wijn en een unieke kurkentrekker en kunnen worden aangevuld met streekproducten. De beachtas kan in de webshop zelf worden samengesteld.

Voor de zakelijke tas vragen de ondernemers om zelf een rolbanner van je bedrijf aan te leveren. Hiervan wordt de tas gemaakt, helemaal in de huisstijl van het bedrijf. Zo komt je bedrijf op een unieke manier tot leven. 

Het idee 
Tijdens de 
lockdown is online netwerken een gewoontegoed gebleken. Een mooi voorbeeld hiervan is Vraagjenetwerk.nl. Dit online initiatief van Linda Vaneker en Renate Smit is een enthousiaste club ondernemers die met de week groeit. Tijdens één van eerste online meetings werd een verhaal ingebracht door een ondernemer die op het punt stond te starten met haar bedrijf, maar haar enthousiasme dreigde te verliezen door de algehele situatie. Wat er toen gebeurde was tekenend voor de ‘we doen het samen-mentaliteit’. Vier ondernemers uit de omgeving sloten zich aan bij het initiatief en zetten samen met productontwerper Claudia Casagrande, van Leerateliet ClaCla de schouders eronder.  

Op de kaart gezet
Een klein marktonderzoek, mensen activeren binnen het netwerk, concepttassen met een label en kaartje van herkomst, een logo en huisstijl, een webshop met professionele fotografie en de inhoud van de tas. 
Aldert van Buuren (van De Groene Kluis), Jorick Wimmers (Cantina del Vino), Lody Willemsen (Het Olala Effect) en Gerard Zwartjes (ZIBZwartjes in Beeld) hebben de naam Hanzetas inmiddels samen met Claudia op de kaart gezet.  

Bestellen
De Hanzetas kan besteld worden op www.Hanzetas.nl.  Daar is ook meer informatie te vinden over dit initiatief.