De school wil de voormalige Rooms Katholieke Heilige Hartkerk aan de Zwolseweg om bouwen tot een lesgebouw, maar daar heeft de gemeente nog geen toestemming voor gegeven,. 

De bouwstop werd opgelegd omdat de gemeente zich zorgen maakte over de aantasting van de monumentale waarde van de kerk. Omdat de SvPO in augustus al open wil en dus haast heeft met de verbouwing, stapte de school naar de rechter om de bouwstop ongedaan te maken. 

SvPO kocht de kerk vorig jaar. Omdat het pand als school geschikt moet worden gemaakt, is er een omgevingsvergunning aangevraagd. Maar omdat deze aanvraag nog loopt, besloot de school om alvast met voorbereidende werkzaamheden te beginnen. Wat de gemeente tegen de borst stuit. 

Klachten uit de buurt 

Zo is er een asbesthoudende vloer verwijderd, die in de jaren vijftig over een monumentale tegelvloer is gelegd. Ook waren er in het pand al wat werkzaamheden gestart om trappen in elkaar te zetten. 

Die voorbereidende bouwwerkzaamheden zijn door de gemeente, mede na klachten uit de buurt, op 9 april volledig stilgelegd. Er mag niets meer gedaan worden totdat alle vergunningen in orde zijn. Een overtreding betekent een boete van 50.000 euro. 

Deventer wil effecten weten 

De gemeente wil eerst weten welke effecten de verbouwing van de kerk op de monumentale waarde van het gemeentelijke monument heeft. Zorgen zijn er over de oorspronkelijke tegelvloer, het aanwezige monumentale orgel en de impact die het plaatsen van de klaslokalen straks heeft op de muren van de kerk.

 

Bron: RTV Oost