De steekpartij was de climax van een conflict dat draaide om een geleend geldbedrag van zeventig euro. Zo meldt RTV Oost. Na een ontmoeting met de twee verdachten, haalde een van de slachtoffers zijn broer op. Volgens de verdachten kwamen de twee toen gewapend met messen terug en werden ze aangevallen. 

Zelfverdediging 

Om zichzelf te verdedigen kon een van de verdachten (25) een mes oppakken waarmee hij zich verweerde. Daarbij raakten beide broers gewond. De officier van justitie gaf na de inhoudelijke behandeling van de strafzaak in maart ook al aan dat de verdachten niet schuldig zijn.

De rechtbank in Zwolle wilde meer zekerheid en besloot dat de neergestoken mannen onder ede als getuige op de zitting gehoord moesten worden. Dat lukte niet zomaar. Beide broers verschenen eind vorige maand niet, ondanks een oproep van de rechtbank. 

Dat leidde ertoe dat de rechtbank besloot dat de politie de broers vandaag zou ophalen. Ook dat liep in eerste instantie mis. De twee belden rond de start van de zitting met hun advocate met de vraag waar de politie bleef. Ze waren namelijk nog niet opgehaald.  

Na bijna twee uur vertraging werden de broers bij de rechtbank afgeleverd om hun verhaal te doen. Dat verhaal werd er niet duidelijker op, vonden beide advocaten en de officier van justitie. Die laatste bleef erbij, zelfverdediging en dus geen straf. 

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.