De nieuwe weg – de Johan Roebersstraat – loopt voor een deel via een nieuwe brug over de Zandwetering.  De weg sluit letterlijk een brug tussen de stedelijke voorzieningen van Deventer en de warmte en geborgenheid van een dorpse woonomgeving.

Tot voor kort vormde het Zandweteringpark een fysieke scheiding tussen Steenbrugge en Deventer. Met de opening van de nieuwe weg en brug kan het verkeer gemakkelijk doorgang vinden van het dorp naar de stad. Voetgangers en fietsers konden al langer via bestaande fiets- en voetpaden in het Zandweteringpark van en naar Deventer gaan.

De woningen in het dorp Steenbrugge worden door verschillende partijen ontwikkeld. Dat zijn BPD, Bemog / le Clercq, Van Wonen en Woonbedrijf ieder1. Een groot deel van de woningen wordt gebouwd door Van Wijnen. In totaal komen er in het gebied circa 400 woningen; ongeveer 200 koopwoningen, 70 vrije sector huurwoningen en 130 sociale huurwoningen.

De nieuwe weg wordt officieel geopend door Jan Jaap Kolkman – wethouder van de gemeente Deventer – André ten Vergert – ontwikkelingsmanager bij BPD – en Luc Bos – stedenbouwkundig ontwerper van het dorp Steenbrugge. 

Voor meer informatie over Steenbrugge, kijk op: www.nieuwbouw-steenbrugge.nl.