Dertien iconische foto’s over de clubgeschiedenis – alle in prachtige kleuren – laten je als rood-gele supporter terugkeren naar de droomwereld van het voetbal. Bestel je de kalender vóór 28 oktober 2020? Dan wordt je naam in de kalender opgenomen onder de kop ‘Wij zijn Kowet’! 

De kalender opent met een fascinerend beeld van fotograaf Dirk Willem Nijland. Terwijl Go Ahead en Volendam op 18 mei 1964 in een heerlijk voorjaarszonnetje het slot van de competitie afwerken, heeft Nijland een hoge positie gekozen aan de lange zijde tegenover de hoofdtribune. Zo vangt hij een duel voor het Volendamse doel samen met een fraai overzichtsbeeld van de omgeving. Een plaat verder poseren de antieke helden van 1917 als kampioenen van Nederland op het veld bij de brug over de IJssel. We zien verder de spelers na het succes in 1933 op hun rijwielen, hét cadeau voor de landstitel. 

Vanaf 1962 is dr. Frantisek Fadrhonc de grote man bij Go Ahead. Hij leidt de ploeg naar de Eredivisie en poseert met zijn jongens in het clubhuis. In de kalender is te zien hoe Go Ahead en DWS in een vol Olympisch Stadion om de titel in de Eerste Divisie strijden. Aan de Vetkampstraat staan de supporters op veilingkisten, Pleun Strik duelleert met Johan Cruijff, Wietse Veenstra is een heel belangrijke speler aan het eind van de jaren zestig, Fadrhonc en zijn assistent Leo Beenhakker volgen vanuit hun ‘schuttersputje’ de wedstrijd op enkelhoogte van de spelers die zij moeten coachen. En natuurlijk komen ook grote spelers als Bert van Marwijk en Kees van Kooten voorbij.