Sterkere afname WW-uitkeringen in Stedendriehoek en Noordwest Veluwe door bouw 

Eind april 2018 verstrekt UWV 10.969 WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,0% (-574 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 3,9%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De regionale daling is 25,1%, oftewel 3.680 uitkeringen. Deze afname is eveneens groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-21,7%). 

Door de grotere afname van WW-uitkeringen in de Stedendriehoek en Noordwest Veluwe, is het niveau van de WW nu gedaald tot het landelijk gemiddelde: 3,5% van de beroepsbevolking. Dit hangt samen met de relatief sterke aanwezigheid van de bouw in de regio. De WW-uitkeringen daalden het afgelopen jaar namelijk het sterkst vanuit de bouw. Bij uitzendbureaus was de afname ook groot, vooral onder bouwberoepen. 

WW-uitkeringen in Twente dalen tot landelijk niveau 

Eind april 2018 verstrekt UWV 11.337 WW-uitkeringen in Twente. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,7% (-683 uitkeringen). Dat is de sterkste afname op maandbasis van alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Twente is 27,1%, oftewel 4.209 uitkeringen. Deze afname is groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-21,7%). 

Door de grotere afname van WW-uitkeringen in Twente is het niveau van de WW nu gedaald tot het landelijk gemiddelde: 3,5% van de beroepsbevolking. Dit hangt samen met de relatief sterke aanwezigheid van de bouw in Twente. De WW-uitkeringen daalden het afgelopen jaar namelijk het sterkst vanuit de bouw. Bij uitzendbureaus was de afname ook groot, vooral onder bouwberoepen. 

In Regio Zwolle dalen WW-uitkeringen sterker dan gemiddeld 

Eind april 2018 verstrekt UWV 9.322 WW-uitkeringen in Regio Zwolle. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 5,2% (-511 uitkeringen). Dat is meer dan de landelijke daling van 3,9%. Ook ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Regio Zwolle is 27,3%, oftewel 3.502 uitkeringen. Dit is de sterkste afname op jaarbasis van alle 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland. 

Door de grotere afname van WW-uitkeringen in Regio Zwolle is het niveau van de WW nu gedaald tot het landelijk gemiddelde: 3,5% van de beroepsbevolking. Dit hangt samen met de relatief sterke aanwezigheid van de bouw in de regio. De WW-uitkeringen daalden het afgelopen jaar namelijk het sterkst vanuit de bouw. Bij uitzendbureaus was de afname ook groot, vooral onder bouwberoepen.