De eerste kans is voor FC RDC als een voorzet van Bas Kuenen te zacht lijkt, maar Joost Brouwer kan oppikken. Zijn inzet beland nog bijna via van de keeper voor de voeten van Luuk Helms, echter een verdediger kan tijdig ruimen. Twee minuten later wordt de bal uit een vrije trap voor Winterswijk hoog voor het RDC doel gebracht en verdwijnt deze via een verdediger rakelings naast het eigen doel. In de 14e minuut lijkt een aanval afgeslagen, maar herovert Kuenen de bal snel, speelt Joost Brouwer aan die Helms vindt wiens schot ternauwernood wordt gered door de keeper. Een minuut later wordt Helms aangespeeld op randje 16 door Marc Brouwer, maar mist zijn schot richting de verre hoek het venijn om de keeper te verschalken.

 

In de 22e minuut wordt een voorzet van Ross Bonevacia net gemist door Joost Brouwer. Op dit moment heeft FC RDC het heft in handen en is het wachten op een doelpunt. In de 35e minuut eindigt een lange aanval met een voorzet van Joost Brouwer op Aldo Joachim wiens schot net naast het Winterswijkse doel beland. Drie minuten later stift Joachim de bal à la Dennis Berkamp over de keeper in de verre hoek, 0-1. In de 40e minuut moet de keeper zich geheel gestrekt naar de hoek om het afstandsschot van Marc Brouwer uit de benedenhoek te tikken ten koste van een corner. Een minuut later valt een voorzet/schot van Joost Brouwer bijna binnen in de verre kruising, maar de keeper kan wederom redding brengen.

 

In de 48e minuut komt Helms op wilskracht langs zijn man en geeft voor op Joachim die zich handig vrij kapt en hard uithaalt. De keeper kan redding brengen met de voet. Langzaam verdwijnt het overwicht en wordt het een gelijk opgaande strijd. Ook Winterswijk komt nu aan aanvallen toe. In de 55e minuut levert dit een levensgrote kans op, maar het schot eindigt rakelings naast het doel van FC RDC. Drie minuten later is een afstandsschot een prooi voor doelman Edwin Zeegers.

 

Het spel in balbezit wordt steeds slordiger en het lijkt dat Winterswijk in de laatste fase wat meer risico neemt om de gelijkmaker te forceren. Daardoor krijgt ook RDC in de tegenaanval meer ruimte. Zo ook in de 82e minuut, komen de mannen van trainer Jacob Ensing er snel uit en legt Helms de bal klaar voor Bonevacia die met zijn stappen niet helemaal goed uitkomt, waardoor diens schot ruim over het doel verdwijnt. In de 88e minuut is het nog even billenknijpen als Winterswijk op een mooie afstand recht voor het doel een vrije trap krijgt. Het schot eindigt rakelings naast het doel van Zeegers. In de extra tijd wordt Helms gelanceerd en kan alleen op het Winterswijkse doel af, maar hij vindt het zijnet. Even later fluit de uitstekend leidende arbiter Wissink het eindsignaal.

Een prima eerste helft, waar vergeten wordt afstand te nemen, en een mindere tweede helft. De nipte overwinning is op basis van de eerste helft wel terecht.