Go Ahead Eagles belde al met hun nieuwste aanwinst. “I can’t wait to get going!” roept Henri Anier uit aan de telefoon. Hij is geboren in Estland en is momenteel nog daar om de laatste zaken te regelen. Dinsdag vier februari zal hij afreizen naar Deventer. Wat hij zo leuk vind aan zijn nieuwe voetbalthuis? “De indruk van de club, de stad en de mensen.” Hij voegde daaraan toe dat hij rondom de wedstrijd tegen NAC de passie en het hart voor de club van de supporters heeft mogen proeven. “Dat is waarvoor ik voetballer ben geworden.”

Referentiekader

Anier heeft een aardig referentiekader. Begonnen in Estland en voerde zijn voetbalreis hem langs Noorwegen, Schotland, Duitsland, Zweden, Finland en Zuid-Korea. Met het Estse nationale team won hij de voetbalglobe. “Toch heb ik altijd al in Nederland willen voet-ballen”, bekende hij. “Het Nederlandse voetbal is verzorgd en aanvallend. Dat past bij mijn speelstijl.”

Speelstijl

“Ik ben een sterke en very goal-orientated player, die houdt van hard werken voor het team. Eigenlijk ben ik constant bezig met het produceren van doelpogingen: zelf of door teamgenoten kansen te bieden.” legt Anier uit. “Ik kan niet wachten tot ik De Adelaarshorst kan laten juichen.” voegde hij toe.

Technisch manager

Paul Bosvelt is de technisch manager van Go Ahead Eagles. De afgelopen week kreeg Bosvelt, net als de staf van de club een nog beter beeld van de kwaliteiten van Henri Anier. “Henri voegt weer iets nieuws toe aan de selectie” vertelde Bosvelt. “Hij is fysiek sterk, tweebenig en heeft veel ervaring- ook als internationaal.” De komende periode zal Anier gebruiken om fysiek volledig aan te haken.

 

Anier’s highlights van 2018/2019