Het werk voor Hogeschool Saxion wordt in elk geval voor drie jaar gedaan. Daarna kan er met dezelfde periode worden verlengd. Saxion heeft op locaties in Deventer, Apeldoorn en Enschede 2.800 medewerkers in dienst die samen onderwijs voor zo’n 26.000 studenten verzorgen. Deze opdracht is met ingang van 2020 van start gegaan. 

“Het vervoer betreft de (meerdaagse) excursies en evenementen. Ook de dagelijkse lijn Aalten-Enschede, waarvan Betuwe Express al enkele jaren vervoerder is, valt onder deze opdracht”, meldt het bedrijf. “In de tender werd een betrouwbare, veilige en flexibele partner gevraagd voor het vervoer van de leerlingen en personeel. De gunning werd gedaan op aspecten als het eenvoudig kunnen reserveren van de reizen, marktconforme tarieven en een veilige partner die milieubewust handelt.”

Drie percelen

De opdracht voor Achterhoek VO is niet nieuw voor Betuwe Express. Het werk is verdeeld over drie percelen; Zutphen, Doetinchem en Winterswijk. De dertien scholen op 26 locaties herbergen in totaal meer dan 14.000 leerlingen. Voor hen gaat het bedrijf de komende jaren het eendaagse en meerdaagse busvervoer in binnen- en buitenland verzorgen.

In de bedrijfsvoering heeft het behouden van de ene opdracht en het binnenhalen van de andere ook zijn gevolgen. “De gunning van beide opdrachten zorgt ervoor dat we op onze locaties in Deventer extra touringcars zullen stallen om deze klanten te kunnen bedienen”, laat Jeroen Rengers van Betuwe Express weten.