Stichting Eigen Bouw, Woonbedrijf ieder1, ontwikkelaar PHI/Hegeman en gemeente Deventer hebben samen de plannen gemaakt. Burgemeester en wethouders leggen de plannen met de bijbehorende kosten in het najaar voor aan de gemeenteraad. Voor de uitvoering van de plannen in 2020 is er nu € 150.000 beschikbaar gesteld. 

Verbeteringen nodig

“De investeringen in het Oranjekwartier kunnen niet wachten. Investeringsruimte vinden in deze tijden is lastig, maar de aanpak van het Oranjekwartier is echt hard nodig. Samen met de partners willen we daar stevig aan de slag gaan voor noodzakelijke verbeteringen,” aldus wethouder Rob de Geest.

Renovatie woningen Eigen Bouw 

Na de zomer start Eigen Bouw al met onderhoud aan de woningen aan de Prinses Beatrixstraat, Koningin Julianastraat en Prins Hendrikstraat. Gevels en daken worden gerenoveerd en bij 24 van de 54 woningen wordt de schuur verplaatst naar de achterzijde van de woningen. 

Informeren bewoners 

De bewoners kunnen over de plannen lezen in de Oranjekrant die begin juli wordt bezorgd. Voor meer informatie kan je ook kijken op www.oranjekwartierdeventer.nl en Facebook.com/OranjekwartierDeventer.