Voorzitter van het college van bestuur van De Groene Welle, René van der Kuilenburg: “Met deze plek in Deventer hebben we een mooie, centraal gelegen opleidingslocatie gevonden. Het past in de omgeving daar waar ook andere opleidingen zitten en is op loopafstand van het station.”  

Wethouder onderwijs Frits Rorink: “De komst van deze opleidingen versterkt het al uitgebreide aanbod van opleidingen in Deventer. Daarnaast juich ik de samenwerking met de Ulebelt van harte toe.”   

Kor Braams, directeur de Ulebelt : “De samenwerking met de opleidingen dierverzorging is een echte win-win situatie. Het past prima bij datgene waar de Ulebelt sterk in is: de combinatie van educatie, dier en milieu.” 

In het gebouw van de SVB krijgen de opleidingen een vleugel op de benedenverdieping. Het ligt in het centrum van Deventer, tegenover de gebouwen van Saxion en Aventus en op loopafstand van het centraal station.  

Ulebelt 

Voor praktijklessen Dierverzorging wordt samengewerkt met de Ulebelt, kinderboerderij en milieueducatiecentrum. Vanaf januari worden daar al praktijklessen verzorgd voor studenten uit Twello. Na de zomervakantie gaan studenten Dierverzorging vier dagdelen per week hier ervaring opdoen met het verzorgen van dieren en het ontvangen van bezoekers.  

Fusie 

Sinds 2013 werken AOC Oost en de Groene Welle samen. Zo worden opleidingen en keuzedelen samen vormgegeven en wordt er gewerkt vanuit een gezamenlijke digitale leeromgeving. Per augustus 2018 gaan de organisaties fuseren met als doel het groene beroepsonderwijs in Oost-Nederland nog beter te laten aansluiten bij de beroepspraktijk.