Alle belanghebbende partijen zijn in beeld en hebben op donderdag 15 juli 2021 een intentieovereenkomst getekend. De overeenkomst biedt alle partijen het vertrouwen om samen te werken aan de realisatie van een nieuw vmbo-schoolgebouw en een nieuwe sporthal.  

Verhuizing  

Tot en met half september wordt onderzocht of de Deventer Scheidsrechtersvereniging en omstreken (DSVenO) kan verhuizen naar Sportpark Rielerenk en korfbalvereniging Devinco naar De Marke Zuid. Devinco heeft op De Marke Zuid de mogelijkheid om binnen en buiten te sporten op 1 locatie. DSVenO heeft op Sportpark Rielerenk de ruimte en flexibiliteit om haar activiteiten te organiseren. Deze verhuizing geeft op het huidige schoolterrein van De Marke Zuid meer ruimte voor de school. Als uit het onderzoek blijkt dat deze verhuizing niet kan plaatsvinden, dan kan de nieuwbouw voor de sporthal en de school alsnog doorgaan. 

De plannen 

Half september moet er meer duidelijkheid zijn of de twee sportverenigingen gaan verhuizen. Daarna wordt gekeken naar de optimale inrichting van het terrein. Omwonenden worden tijdens een bijeenkomst geïnformeerd hoe en wanneer zij betrokken worden tijdens het bouwproces.