De naam BART is een afkorting voor Blijf Altijd Regelmatig Trainen. Regelmatig bewegen bevordert je gezondheid en je zelfredzaamheid. Ook verlaagt het de kans op botbreuken en lichamelijke beperkingen bij het ouder worden. De deelnemers werken daarom iedere week onder begeleiding van een gekwalificeerde instructeur anderhalf uur aan hun conditie, balans en kracht. Bartiméus trainde de instructeur, zodat deze voorbereid is op het begeleiden van mensen met een visuele beperking. De trainingen zijn ook gericht op ontmoeting van de andere deelnemers.

“Ik hoop nieuwe mensen te ontmoeten”

Kim Buunk woont in Deventer en start op 3 januari met BART. In het verleden heeft Kim gezwommen en deelgenomen aan reguliere gymlessen voor ouderen. “Ik heb me aangemeld voor het sportprogramma BART, omdat ik graag actiever en in een hoger tempo wil sporten. Ik ben afgelopen jaar verhuisd naar Deventer dus ik hoop bij deze sportlessen gelijk ook nieuwe mensen te leren kennen.”

Aanmelden

De sportlessen vinden wekelijks plaats op woensdag van 10.30 tot 12.00 uur bij Sportvereniging Helios op de Corrie Tendeloostraat. Voor deelname geldt een eigen bijdrage van € 7,50 per maand. Aanmelden kan telefonisch via de Infolijn van Bartiméus, telefoon 088 88 99 888 (van 8.30 tot 17.00 uur).